Bokanbefalinger

Boktema: Min favorittforfatter

27.jan.2011 @ 14:11 Bokanbefalinger 5 kommentarer

Boktema hos Anette denne torsdagen er altså favorittforfatter. Det er mange jeg kunne skrevet om her, som Astrid Lindgren, J.K Rowling og Erlend Loe. Men jeg landet til slutt på Johan Theorin:

Johan Theorin ble født i Gøteborg i 1963, og er svensk journalist og forfatter. I 2007 debuterte han med kriminal- og spøkelsesromanen Skumringstimen. Dette er den første boken i en serie på 4 fra Öland, der forfatteren var mye i barndommen. De 4 bøkene skal være fra hver sin årstid; Høst, vinter, vår og sommer. Jeg har lest de første tre bøkene, og venter spent på den siste, sommerboken. Min favoritt fra de tre første bøkene er Nattefokk..Fra baksiden av boken:

"Den andre i en serie på fire kriminalromaner fra Öland Når den kraftige stormen som kalles fokk, feier inn over Öland, gjør man best i å holde seg innendørs. Fokket kommer fra nord med snø, is og kulde, og trekker alt med seg på sin vei. Den tidligere fyrvokterboligen Åludden gård med sine to fyrtårn har stått tom i mange år da Katrine og Joakim Westin fra Stockholm kjøper eiendommen. Husene er bygd av tømmer fra et skip som forliste i 1846, og ryktet vil ha det til at det nordre fyret kun lyser natten før noen skal dø. Ekteparet Westin, som har to små barn, har pusset opp boliger før og er ikke det minste overtroiske. Men utpå høsten får de høre en gammel historie om at gården hver jul får besøk av de døde. Nattefokker en blanding av kriminalroman og spøkelsesfortelling, men også en beretning om sorg -- med et like mørkt som spennende handlingsforløp, der trådene samles under et uvær på Åludden gård selveste julenatten."

 

DELTA GJERNE I DAGENS BOKTEMA HER!

 

Boktema: Mitt beste bokminne fra barndommen

20.jan.2011 @ 11:48 Bokanbefalinger 6 kommentarerDagens boktema hos Anette er: "Mitt beste bokminne fra barndommen", og jeg var ikke i tvil, det måtte bli "Brødrene Løvehjerte" av Astrid Lindgren. Det er en utrolig sterk og spennende bok som aldri blir uaktuell.Fra Wikipedia:

Boken Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren kom ut 1973. «Brødrene Løvehjerte»s egentlige etternavn var «Løve» og deres fornavn var «Jonatan» og «Karl». Kavring er dødssyk, og som en trøstehistorie forteller Jonatan om landet etter døden, Nangijala. Det oppstår brann i huset de bor i, og for å redde broren sin hopper Jonatan, med Kavring på ryggen, ut vinduet i tredje etasje. Fallet dreper ham, og da Kavring dør av sykdommen sin (sannsynligvis tuberkulose) ikke lenge etterpå, møtes de igjen i Nangijala. De har da fått navnet Løvehjerte. Karl kalles for «Kavring», siden storebror Jonatan liker kavringer. I Nangijalas to daler, Kirsebærdalen og Klungerdalen, opplever brødrene et eventyr fylt av søskenkjærlighet, mot og forræderi, og sammen leder de kampen mot den ondskapsfulle Tengils undertrykkelse og den skremmende dragen Katlas ild. Det virkelig skremmende med hennes ild er at dersom den ikke dreper, lammer den langsomt og ubønnhørlig. Det eneste som kan styre Katla, er en lur som Tengil har. I Klungerdalen finner Kavring en farsskikkelse som han har savnet i Mattias.Under kampen får Jonatan tak i luren, og han dreper Tengil. Sammen med Kavring reiser de opp i fjellene for å binde Katla fast. Der skal hun sultes, slik at hun blir svak og kan drepes. Men Jonatan mister luren, og Katla brenner ham med ilden sin. Jonatan dytter en stor sten på Katla, og hun faller i Karmafossen, som renner forbi fjellet. I fossen bor et annet fabeldyr, ormen Karm (derav navnet), og de to fabeldyrene dreper hverandre. Jonatan, som er lammet av Katlas ild, forteller Kavring at han helst vil dø. Da vil han komme til Nangilima, hvor Mattias dyrker epler, og Jonatan vil være helt frisk igjen. Kavring bestemmer seg for å gjøre gjengjeld for den gangen Jonatan hoppet ut fra brannen for å redde livet hans. Han tar sin bror på ryggen og hopper ut en fjellskrent, inn i døden. Boken slutter med at Kavring ser lyset

Har du lest boken?

Sleng deg gjerne på Anettes boktema du også!

Bokanbefaling: Fyrvokteren

12.jan.2011 @ 15:44 Bokanbefalinger 9 kommentarer
Forfatter: Camilla Läckberg

Antall sider: 430

Pris: 149 kr (pocket)

Kan kjøpes her: http://www.haugenbok.no/resverk.cfm?stipr=aktoer-0_59799-1_3&cid=211837

Tema: Krim

Fra baksiden:

"En kvinne kaster seg inn i en bil. Hendene på rattet er blodige. Med den lille sønnen sin i baksetet flykter hun mot det eneste stedet der hun kjenner seg trygg: øya Gråskär utenfor Fjällbacka, der familien hennes har bodd i generasjoner. Et par døgn senere myrdes en mann i en leilighet i Fjällbacka. Han var nyansatt økonomisjef i kommunen. En samvittighetsfull og vennlig person, som etter mange år har vendt tilbake til barndommens trakter. Ingen har et vondt ord å si om ham. Men Patrik Hedström og kollegene ved Tanumshede politistasjon oppdager snart at livet hans var fullt av hemmeligheter. Det viser seg at mannen besøkte Gråskär like før han døde. På folkemunne kalles øya Gastholmen: Det sies at de døde går igjen der, og at de har noe å fortelle de levende."

Min vurdering:

Dette er en bok av den typen som er vanskelig å legge fra seg, og som aldri blir kjedelig. Boken er bygget opp slik at man ser historien fra flere ulike ståsteder, men mot slutten flettes historiene sammen slik at man ser sammenhengen. At boken hele tiden skifter mellom de ulike historiene er med på å holde spenningen oppe, og leseren er nødt til virkelig å følge godt med for å få med seg hva som skjer. Det er mange overraskelser i boken, og slutten var uventet. Jeg likte særlig godt innslaget av "spøkelseshistorier" underveis!

 

Konklusjon: En utrolig spennende bok som passer for de fleste!

 

Flere som har lest boken? Hva er deres mening om den?

Bokanbefaling: Boken om digital fotografering, bind 1.

03.jan.2011 @ 18:44 Bokanbefalinger 11 kommentarerForfatter: Scott Kelby

Antall sider: 217

Pris: 249 kr

Kan kjøpes her: http://www.haugenbok.no/visverk.cfm?at=1&cid=183282

Tema: Hvordan ta bilder av profesjonell kvalitet?

Min vurdering:

Jeg leste denne boken fra perm til perm på en uke, og føler at jeg sitter igjen med mye ny kunnskap. Det er ikke mange månedene siden jeg begynte å interessere meg for foto, og kan derfor ikke så mye om dette fra før. Forfatteren skriver selv at boken ikke skal være en teoretisk fotobok, men heller en bok om hvilke innstillinger du skal bruke og når du skal bruke dem. Med andre ord hvilke knapper du skal trykke på, men uten en lang og forvirrende forklaring på hvorfor. Dette er med andre ord en god innføringsbok for de av oss som er utålmodige og heller vil bruke tiden på å fotografere enn å sitte med nesa i en bok. Temaene i boken omfatter bla blomsterbilder, bryllupsbilder, landskapsbilder, sportsbilder og portrettbilder. På slutten av boken kommer forfatteren med fotooppskrifter, der han beskriver punktvis hvordan man tar ulike typer bilder på best mulig måte. Det aller beste med denne boken er likevel at den er utrolig morsom! Den blir aldri tørr og kjedelig fordi forfatteren bryter opp det teoretiske med morsomme kommentarer med gjevne mellomrom. Her er et eksempel:

"Å ha med en lite sprayflaske i fotobaggen byr på en ekstra bonus: Å bli kvitt skrukkene i klærne. Bare spray noen dråper på din skjorte, sportsjakke, fotovest også videre før du legger deg om kvelden. Når du våkner om morgenen, er skrukkene borte. Jeg vet at dette ikke har noe med fotografering å gjøre, men jeg hadde litt ledig plass nederst på siden, og da kunne jeg like gjerne bruke den til dette tipset."

Konklusjon:

En flott innføringsbok for de som ikke kan så mye fra før, men også morsomt lesestoff for de som allerede kan en del! Nå ser jeg frem til å lese bind 2, og kommer også med en anmeldelse av den etterhvert.

 

Flere som har lest boken? Hva er deres mening om den?

 

hits