Boktema: Min favorittforfatter

27.jan.2011 @ 14:11 Bokanbefalinger 5 kommentarer

Boktema hos Anette denne torsdagen er altså favorittforfatter. Det er mange jeg kunne skrevet om her, som Astrid Lindgren, J.K Rowling og Erlend Loe. Men jeg landet til slutt på Johan Theorin:

Johan Theorin ble født i Gøteborg i 1963, og er svensk journalist og forfatter. I 2007 debuterte han med kriminal- og spøkelsesromanen Skumringstimen. Dette er den første boken i en serie på 4 fra Öland, der forfatteren var mye i barndommen. De 4 bøkene skal være fra hver sin årstid; Høst, vinter, vår og sommer. Jeg har lest de første tre bøkene, og venter spent på den siste, sommerboken. Min favoritt fra de tre første bøkene er Nattefokk..Fra baksiden av boken:

"Den andre i en serie på fire kriminalromaner fra Öland Når den kraftige stormen som kalles fokk, feier inn over Öland, gjør man best i å holde seg innendørs. Fokket kommer fra nord med snø, is og kulde, og trekker alt med seg på sin vei. Den tidligere fyrvokterboligen Åludden gård med sine to fyrtårn har stått tom i mange år da Katrine og Joakim Westin fra Stockholm kjøper eiendommen. Husene er bygd av tømmer fra et skip som forliste i 1846, og ryktet vil ha det til at det nordre fyret kun lyser natten før noen skal dø. Ekteparet Westin, som har to små barn, har pusset opp boliger før og er ikke det minste overtroiske. Men utpå høsten får de høre en gammel historie om at gården hver jul får besøk av de døde. Nattefokker en blanding av kriminalroman og spøkelsesfortelling, men også en beretning om sorg -- med et like mørkt som spennende handlingsforløp, der trådene samles under et uvær på Åludden gård selveste julenatten."

 

DELTA GJERNE I DAGENS BOKTEMA HER!

 

5 kommentarer

Postet av: milkysverden

Dato: 27.jan.2011 Tid: 14:18 URL: http://milkysverden.blogg.no
Det hørtes ut som en spennende bok, den fikk jeg faktisk lyst til å lese. Driver å leser Siste boken om Harry Potter nå (for andre gang), like spennende nå som sist jeg leste den. Elsker Harry Potter bøkene:)

-Ha en super dag.

Postet av: CameraHearted - Fotobloggen

Dato: 27.jan.2011 Tid: 14:25 URL: http://camerahearted.blogg.no
Hørtes interessan ut :-3

Postet av: anettesbokboble

Dato: 27.jan.2011 Tid: 17:19 URL: http://www.anettesbokboble.blogg.no
Hurra, så bra at du er med! Kjempefint innlegg, dette er en av favorittforfatterne til mannen min :)

Postet av: Kamilla (Kjendis)

Dato: 28.jan.2011 Tid: 19:03 URL: http://kjendisdikter.blogg.no/
Hørest spennende ut!

Postet av: Melusine

Dato: 30.jan.2011 Tid: 14:52 URL: http://www.enjoydiary.net/no/melusine/
Det er ikke ofte jeg leser krim, men denne høres veldig spennende ut!

Skriv en ny kommentar

amygdala

amygdala


26, Oslo
Alle bilder på denne bloggen er fotografert av meg med mindre annet er oppgitt. Kontakt: idamarie40@hotmail.com
hits